On-line store con un amplio catálogo de LIBROS,  Libros en edioma y Puzzle - Textos de diversos géneros, escolares y universitarios -  Posibilidades; de publicar on-line y consultar textos universitarios y apuntes de las clases.
 
 
             
   
¿Tienes dudas, preguntas, consultas? ¡ESCRIBENOS! Estaremos a tu disposición para cualquier información que necesites.
LOG OUT
En esta sección encontrarás respuestas a las preguntas más comunes: modalidad de compra, entrega y envío, plazo de entrega, etc.
Entra en tu carrito...
Entra en tu pozo de los deseos...
¡Haga de Unilibro su página inicial!
Oferta Especial



LA GUERRA CIVIL A BUNYOLA AMB LA POR AL COS de MARGAIS, XAVIER
LA GUERRA CIVIL A BUNYOLA AMB LA POR AL COS

Autore
MARGAIS, XAVIER
Editor
Documenta Balear
Isbn
9788496376020
Colección
Guerra civil a Mallorca, poble a poble, 07/09/200
Clasificación
Historia Contemporanea de España
Precio
€ 15,00

Amb el cop d’Estat de 1936, Bunyola es convertí en un autèntic teatre de fets repressius. Tot i que tant la localitat com pràcticament tot el terme municipal, en un principi no tenia pes ni interès estratègic excepcional, finalment les proximitats de la vila van esdevenir àrees on es van produir obscures i sangonoses accions. A partir del cop d’Estat començaren les detencions, primerament del batlle Joan Nadal i els seus regidors, després de significats republicans i socialistes, i encara molts dels qui no van demostrar prou afecte pel nou règim foren castigats de maneres diverses: obligats a beure oli de ricí, a fer feines a pic i pala mancats de llibertat, a haver de desfilar en unes paròdies parades militars i obligats a jurar la bandera bicolor. Emili Darder, Llorenç Roses i Bernat Marquès, tres coneguts propietaris d’importants possessions bunyolines coneguts pel seu republicanisme progressista, foren detinguts i després afusellats. A més a més, els dirigents del cop d’Estat es van aplicar a aconseguir els béns materials que posseïen aquells tres republicans assassinats. En conjunt, els colpistes i els seus seguidors atemoriren la població durant anys, i encara avui hi ha qui sent ben viva la por que li inocularen.


Vuestros comentarios

Se han encontrado 0 comentarios