Sergi Arola forma part de l’elit d’artistes que ha insuflat saba nova a l’alta restauració peninsular; però a ell, per casualitats del destí, potser li ha tocat la part més difícil d’aquesta revolució tranquil·la: triomfar a Madrid. El Sergi va arribar a la Villa y Corte el 1997, directament des de la seva Barcelona natal, amb l’aval d’haver treballat al costat del mestre Ferran Adrià, per renovar els esquemes d’un bistrot minúscul de Chamartín, oficiant en una cuina de vuit metres quadrats. La resta és història, i ben coneguda: la seva proposta culinària, fins aleshores mai vista al Fòrum, va provocar adhesions instantànies per part de la crítica i el públic i va superar totes les expectatives; van començar a arribar les puntuacions altes a les guies i els guardons; el trasllat al seu emplaçament actual, un menjador independent, lluminós i minimalista, de l’hotel Occidental Miguel Ángel, es va fer realitat l’any 2000; i va continuar recollint honors, des de les dues estrelles Michelin, fins al Premi Nacional de Gastronomia. I així, fins avui.